2016. január 28., csütörtök

Vonzás és viszolygás

Kiskoromtól áhítattal lestem a szépségversenyeket, én is koronát akartam, mint minden kislány. 17 éves koromban aztán lehetőségem nyílt rá, hogy elinduljak egy megmérettetésen, addigra azonban már vegyes érzelmeim lettek az egésszel kapcsolatban: vonzott a versenyzés, de a csillogás már korántsem volt annyira csábító, mint gyermekként. Mire azonban felnőttem és lehetőségem Körülbelül tizenhét éves lehettem, amikor az első szépségversenyen részt vettem. Végül addig unszoltak a barátnőim, hogy leadtam a nevezőlapot. végül azon kaptam magam, hogy ott állok a színpadon, majd... a dobogón!!! Minden megváltozott akkor. Végül azon kaptam magam, hogy ott állok a színpadon, majd... a dobogón!!!

Az életre tanít

El sem hinnétek, hogy az akkor mekkora erőt adott nekem! Később már nem volt szükségem bátorításra, tudtam hogy mit akarok és haladtam szépen előre a céljaim elérésével. Hirtelen a furcsa és barátságtalan érzés átfordult és úgy éreztem a színpadon élek csak igazán. Csupán pár másodpercem van megmutatni olyankor hogy ki vagyok.És van egy előny: tudom: abban a néhány másodpercben mindenki csak rám figyel! 
Ez az egyik olyan pillanat, amiért érdemes küzdeni, s a hónapokig tartó felkészülést végig csinálni.  Nem is hinnétek, hogy hányszor, de hányszor vált hasznomra ez a tudás a mindennapok során! 
A másik dolog pedig természetesen maga a korona! Nem csak a vele járó rivaldafény, hanem a lehetőségek, a kapuk, melyek ezt követően nyílnak meg előttem: jelenleg, mint királynő, egy karácsonyi jótékonysági adománygyűjtő kampányt indítottam el, mely felajánlások egy debreceni gyermekotthon karácsonyfája alá fognak kerülni. S hogy hogyan tovább? Kövessetek figyelemmel és megtudjatok


2016. január 20., szerda

Hajfétis

Kleopátra frizura?!
Egészen ovis koromig hihetetlenül hosszú hajam volt. Aztán egy szép napon úgy döntöttem, készítek magamnak egy rágó nyakláncot. Megcsócsált  rágógumiból… Valahogyan sikerült a nyakamba rakni azt a ragacsos vacakot, de a szüleim már csak a hajammal együtt tudtak megszabadítani a csecsebecsétől. Kleopátra frizurám lett, és soha többé nem sikerült olyan hosszúra növeszteni a hajamat, mint előtte volt .
 Kármán Dalma vagyok, szépségkirálynő. De tegnap még éppolyan hétköznapi lány voltam, mint Te!
Lelki kérdés
Persze most mondhatnám, hogy én nem vagyok olyan, mint a többi nő, és én aztán nem dőlök a kardomba, ha pocsék a frizurám, de nem fogok hazudni: a haj nálam is lelki kérdés! Ha jó a séróm, nagy baj már nem lehet, de egy világversenyre több kell, néhány formás lokninál. Egészen pontosan rengeteg formás lokni. Nincs mese, kell a hajdúsítás, hosszabbítás.
– Hidd el, imádni fogod – nyugtatott Rasztovits Marietta, mielőtt kezelésbe vett. – Nem is képzeled, mennyit számít majd a színpadon!
Izgatottan vártam a vártam a végeredményt. Marietta gyorsan, csendben dolgozott, tincsenként haladt. Amikor elkészült, egy új nő nézett vissza rám a tükörből! A hatalmas hajtömeg nem csak a fejemen kívül ért el látványos eredményt, a fejemben is hatékony volt: a magabiztossági mutatóm pillanatok alatt az egekbe szökött, éreztem, hogy a világversenyen már semmi sem állíthat meg!
Szuper haj, boldog nő
Beletelt egy kis időbe, amíg megszoktam a sajátoménál sokkal nagyobb hajtömeget, sőt a kezelése is külön figyelmet igényelt. De imádtam az új külsőmet! Akkor estem kissé kétségbe, amikor bő két hónappal később vissza kellett mennem, hogy eltávolítsák a póthajat. Mi van, ha roncsolódott a sajátom? Ha nem tudják szépen leszedni a póthajat? Ehelyett azonban kiderült, hogy teljesen egészséges maradt a saját hajam, sőt, a szokásosnál gyorsabban nőtt. Nálam eldöntött tény, kellenek a pót tincsek a boldogságomhoz. Ha te is szeretnél, ne habozz! Fogadj meg azonban egy jó tanácsot:örökre kerüld a rágógumi nyakláncot!  :)
3 tipp, ha póthajad van:
– a felrakott tincsek speciális ápolószereket igényelnek, csak akkor marad szép a frizurád, ha erről nem feledkezel meg
– különleges kefe kell a fésülködéshez, ezt mindenképpen szerezd be magadnak
– ez az eljárás rendszeres karbantartást igényel: 2-3 havonta keresd fel a szalont, ahol a hajhosszabbításodat csinálták, hogy újrarakhassák a tincseket

2016. január 5., kedd

Nő bennem a nő

– Tűzpiros tűsarkú csizma, az kell neked – jelentette ki Rabócsi Renáta, miközben gyakorlott mozdulatokkal felskiccelte a nemzeti viselet terveit. A ruhatervezőnk egészen döbbenetes: nem csak azért, amit a textillel művel, hanem mert képes meglátni bennem azt a nőt, akiről nem oly rég még álmodni sem mertem..
Kármán Dalma vagyok, szépségkirálynő. De tegnap még éppolyan hétköznapi lány voltam, mint Te!
Dorkó mindhalálig
Mindig is a bátyámra akartam hasonlítani.  A hét évvel idősebb tesóm persze ki nem állhatta, ha vele lógok, de én igyekeztem bevágódni: fociztam, fára másztam, a csajos játékokat és holmikat messze elkerültem. Szoknya? Na nem! Tűsarkú? Soha! Aztán jött a versenyzés, márpedig a koronához nem illik a dorkó.
Lehet szidni a szépségversenyzést, de üzenem az ellenzőknek: rengeteget tanultam itt arról, hogyan hozzam ki magamból a maximumot. Rengetegen segítettek, de Renáta az, aki az első pillanattól kezdve feszegette a határaimat. Szín, anyag, forma tökéletes elegye minden munkája. A fő alkotóelem számára mégis az, aki viseli a ruhát. De kiderült, nem csak a nőktől lehet tanulni a szépségről.
Amit a férfi tud a nőről
– Járásóra?! Ne már! Így fortyogtam magamban életem első felkészítő táborában. Márpedig a Miss International Hungary nagyon is komolyan vette a trenírozást. Magas sarkakon, hatalmas vagy éppen túl szűk ruhákban is könnyed léptekkel kellett végigvonulni a színpadon. De a döbbenetem akkor érte el a csúcspontját, amikor megláttam a tanárt, egy férfit!
Stephen Diaz Japánban él és szépségversenyekről ír. Így egész évben országról országra utazva tudósít a megmérettetésekről. (Nem rossz meló, mi?)
Most viszont ott állt a tükrös teremben, funky zenét kapcsolt és minden lányt túlszárnyaló módon vonult végig előttünk. Ledöbbentem. Pillanatok alatt hatalmas hangulatot teremtett, és valahogy elérte: semmi mást ne akarjak, csak úgy járni mint ő!
Már meg sem lepődtem, hogy az angol nyelvű beszédórát is férfi tartja: Luis Cano egyenesen Venezuelából landolt a mi szép hazánkban. Odakint anyja, nővére is koronás királynő, így jóformán beleszületett ebbe a világba. Döbbenet, de ő is pontosan tudta, hogy viselkedik egy igazi nő: és meg is tanította!
Már nem ugyanaz a lány vagyok
Persze most is van farmerem, tornacipőm, és ha lehet örömmel rúgom a bőrt is. De ha felveszek egy Rabócsi Renáta ruhát, belebújok a körömcipőbe, nem csak a külsőm alakul át. Valahogy a lelkem is átöltözik, megváltoznak a mozdulataim. Hihetetlen, hogy az elmúlt három év mennyire megváltoztatott. Hihetetlen,hogy nem csak a nők tudják a titkokat. Hihetetlen, hogy mennyire más lett az életem!
Elnézem a kamaszkori képeimet. Már nem ugyanaz a lány vagyok. Nő lettem!