2016. április 26., kedd

Kiveszett belőlünk a tisztelet?

Nagyon dühös tudok lenni, amikor a fiatal ül, az idős pedig támasztja fáradt testét a busz kényelmetlen, rideg kapaszkodórúdjánál. Még nekem is nehéz egyensúlyozni 19 évesen, nemhogy a koros embernek.




Kiveszett belőlünk a tisztelet?
Hova tűntek azok az idők, amikor a gyerekek, felnőttek szaladtak a zebrához csak azért, hogy segítsenek egy idősnek átkelni? Ki mondja meg a vak embernek melyik járműre szálljon fel, amikor céltalanul álldogál a megállóban? Engem mindig úgy neveltek, legyek készen a segítségre, akárhányszor szükség van rám. Az életemet, a miden napjaimat ennek szentelem.

Arra bátorítok mindenkit, hogy az év összes napján tegyen jót valakivel! Legyen az a munkahelyen egy apró segítség a kollégának, egy kisgyereknek felállni, ha elesett, szomszédnak a bejárati ajtót tartani vagy a kutyust kivinni sétálni. Amikor jót cselekszünk, azt az univerzum észreveszi és meghálálja. Lehet, hogy nem akkor, pont azon a napon, lehet, nem is attól az embertől kapjuk vissza a segítséget. Járjunk mindig nyitott szívvel és ne fáradjunk a másokkal is megosztani!


Ugye neked is jó érzés, ha törődnek veled? Nekem is! Pontosan ezért tartom fontosnak az ősök tiszteletét. Az idősek rengeteg figyelmet igényelnek. Majdnem annyit, mint egy kisgyerek. A magyarázat egyszerű: Gyerekeik felnőttek, családot alapítottak, nevelik saját gyeseiket. Egyedül maradnak.
Nagypapámnak már csak anyukám és testvére, illetve én maradtunk. Akárhányszor meglátogatjuk vagy felhívjuk újra és újra kivirul, mint amikor a virág vízhez jut.
Amikor öregek leszünk nekünk is szükségünk lesz a törődésre. Igyekezzünk megtanítani gyermekeinek, unokáinknak mennyire fontos a figyelmesség és a szeretet. Legyünk hálásak az időseknek! Ők hozták a világra a mi csodálatos szüleinket. Nélkülünk mi sem élnénk.

Ha szeretet van a szívedben te is szeretet fogsz kapni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése