2013. december 27., péntek

Egy szépségkirálynő tapasztalásai 5.

Egy verseny, ahogy egy szépségkirálynő, Ötvös Brigi (Miss International Hungary 2013) látta.

Sziasztok!

Utoljára még Tokióból írtam Nektek, közvetlenül a döntő előtt... Írtam, hogy esélyesnek tartanak. Ennyi sikerült... Nem mintha nem lennék elégedett, sőt! Továbbra is hihetetlennek tűnik, hogy ezt az egyedülállóan csodálatos eredményt sikerült elérnem. Mindenki várakozásán felül teljesítettem. Illetve helyesebben: teljesítettünk.

Ez csapatmunka volt. Kiállnom természetesen nekem kellett a színpadra, de abban, addigra már
rengeteg ember munkája benne volt. Erre mindannyian nagyon büszkék lehetünk. Én nagyon büszke vagyok, hiszen rengeteget dolgoztam ezért az óriási sikerért. Gondoljatok csak bele, hogy a Miss International Hungary 2013 elődöntője augusztus 3-án volt a Buddha Bárban. Akik ott továbbjutottak, 3 hét múlva be kellett, hogy költözzenek a felkészítő táborba, ami a Griff Hotelben volt. Én, gyakorlatilag azóta ott laktam! Akkor költöztem ki, amikor indultam a reptérre Tokió felé.

A programom azóta gyakorlatilag nagyon zsúfolt volt. A szervezők minden napomat igyekeztek aprólékosan beosztani, pont úgy, ahogy a felkészítő tábor idején. Higgyétek el, hogy ez elég fárasztó volt. A döntő után volt pár nap szünetem, de utána egyből egy hosszas megbeszélésen vettünk részt, ahol részletesen átvettük az erősségeimet és gyengeségeimet, és hogy miben mennyit kellene még fejlődnöm. Ehhez a szervezők minden segítséget megteremtettek. Kezelések, tréningek, oktatások, edzések... Nekem "csak" ott kellett lennem! Mindenen részt venni, tartani az időbeosztást, távol lenni a családtól, szeretteinktől amúgy sem könnyű. Ez különösen igaz, ha folyamatosan érzed a nyomást, hogy nemsokára egy országot kell képviselned, ahol helyt kell állnod és emiatt folyamatosan elemeznek, hogy haladsz és számon kérnek, hogy miért nem itt vagy ott vagyok. Nem volt könnyű! Így visszagondolva tényleg nem is tudom, hogy mi adta az erőt, hogy végigcsináljam...

Na jó, azért volt benne szép is... :) Az a sok felém irányuló szeretet és megbecsülés, a sok ember törődése és a sok segítség, amit kaptam, mind nagyon motiváló volt. És mint utólag kiderül, megérte!

De hogy konkrétan mivel is foglalkoztam a felkészülés alatt? Nevezzük inkább kiképzésnek. :-)

Akkor legalábbis így éreztem. A szervezők ezt nagyon komolyan vették és el is várták tőlem, hogy én is így tegyek. Most, hogy láttam a különbséget, el tudom mondani, hogy Japánban már csak protokoll feladataink voltak, így az valóban sokkal könnyebb volt és ott igazán csak jól kellett éreznünk magunkat, míg itthon egy nagyon kemény felkészítésben volt részem. De hát valamit valamiért! Aki komolyan gondolja, hogy el akar valamit érni, annak dolgozni kell érte.

Azt mindenesetre megtanultam, hogy a szépségverseny tényleg nemcsak a szépség alapján dől el. A versenyzőknek komoly munkára van szüksége az eredményhez nemcsak a felkészülés alatt, de a verseny 3 hetében és a döntő 3 órájában is.

Szóval, hogy mivel is kellett készülnöm? Napi 2 angolórával és edzéssel indult a napom. Ezek után valamilyen oktatáson vettem részt. Ezek lehettek: beszédtechnika, színpadi viselkedés és mozgás, interjú technika és még ki tudja mik... Ezek be voltak osztva egy hétre előre. Persze ezekhez igazodni sem volt egyszerű, mivel utazással együtt nagyon sok volt időben, másrészt sokszor kellett átszervezni, hogy igazodni tudjunk egyéb programokhoz, mint protokoll események, sajtó számára szervezett programok, vagy egyéb oktatások. És lett volna magánéletem is... :-/

Az egyéb oktatások alatt olyasmit kell érteni, amelyek nem közvetlenül a színpadon való
megjelenésemhez kapcsolódtak, de nélkülük nehezen lettem volna meg 3 hétig egyedül Japánban. Kaptam egy alapszintű fodrászoktatást egy sminkes képzést és étrendtervezést, ezek mellett folyton kezelni kellett a hajamat, bőrömet, körmömet és minden ilyesmit, a nagy megterhelést a derekam is nehezen viselte, emiatt gyógytornára (+Rita Szentiványi) is jártam. Olyan tanácsadásokon is részt vettem, amelyek a 3 hét alatti célszerű viselkedésre készítettek fel.

Ezt mind végigcsinálni nem volt könnyű, de a szervezők ( +Gábor Szilágyi  +Szabolcs Gall +Czeglédi Tamás ) tényleg minden szükséges feltételt biztosítottak. Külön köszönet illeti a sajtósomat, (merthogy nekem ilyen is volt... :) ) Rajnai Lászlót, aki a PR feladatok mellett felkészülésem alatt is nagyon sokat segített.

Mindezt nem azért írtam le, hogy bárkinek is elvegyem a kedvét. Sőt, inkább biztatnék mindenkit, hogy vegyen részt szépségversenyen. Illetve, inkább arra biztatnálak Titeket, hogy ezen a szépségversenyen vegyetek részt! Nekem, életem egyik legnagyobb élménye volt már a felkészítő tábor is... Viszont szerettem volna, ha tudjátok, hogy nagy odaadást és elszántságot igényel, mivel itt komoly munka folyik. De komoly eredményt is csak így lehet elérni! Nekünk sikerült... ;-)



A TV2 Tények velem készített riportját itt nézhetitek meg.

Puszi,
Brigi

P.S:
Örömmel láttam, hogy a Miss International Hungary szépségversenyről alakulgat a bejegyzés a Wikipedián! Talán majd valaki a rólam szóló cikket is elkezdi megírni... ;-)


2013. december 17., kedd

Egy szépségkirálynő tapasztalásai 4.

Egy verseny, ahogy egy szépségkirálynő Ötvös Brigi (Miss International Hungary 2013) látta.
 
Az elmaradt beszámoló Japánból és a felkészülés.

Sziasztok!

Ez egy rendhagyó bejegyzés tőlem. Legutóbb ígértem, hogy folytatom a döntő után történtekkel, hogy a felkészülésembe is beleláthassatok. Azt is ígértem, hogy a Japnában történtekről is folyamatosan írok Nektek.

Sajnos eddig egyik sem jött össze! Mindig, mikor már azt hiszem, hogy most már hozzászoktam a gondolathoz, hogy mi történt velem, szembesülök, hogy ez tényleg felfoghatatlan... Itt vagyok Japánban és Magyarországot képviselem. Ez hihetetlen! Akkor is képtelenség megszokni, ha szinte éjjel-nappal rajtam van szalag, amire rá van írva, hogy Hungary.

Úgy gondoltam, hogy majd a programok között pihengetve írom le azt is, ami itt történik és befejezem a döntő és az elutazásom közötti idő leírását. Csakhogy itt a programok teljes koncentrációt igényelnek, hiszen minden angolul zajlik, figyelnem kell egy teljesen más világban zajló eseményekre és a világ minden pontjáról érkező versenyzőtrásaimra, miközben továbbra is rajtam van a szalag, ami emlékeztet arra a megtisztelő teherre, hogy itt és most én Magyarországot képviselem.

Elnézést, hogy egy kicsit össze-vissza írogatok! Nézzétek el nekem, mivel nagyon izgulok. Nagyon izgulok, hiszen mindjárt kezdődik a döntő. Japán idő szerint 17:30-kor (magyar idő szerint 09:30) ott kell állnom a zsűri előtt. Gyakorlatilag 4 óra múlva értelmet nyer minden, amit eddig csináltunk itt. A harmadik napja zajló próbák és a személyes felkészítés, amit a magyar szervezők utánam kiutazva biztosítottak nekem.
 
Nézzétek élőben a döntőt:
 
De ennél is több! Hiszen én augusztus 23-án beköltöztem a Griff Hotelbe és azóta gyakorlatilag ki sem költöztem onnan, csak mikor a reptérre indultam! Azóta nem túlzás, hogy az egész életem megváltozott. A döntő óta a harmincvalahány fős stáb, aki a döntőig az összes versenyzővel foglalkozott, csak velem foglalkozik, értem és velem dolgozik. Erről majd bőven írok még, de tényleg: angolórák, sminkoktatás, fotózások, edzések, járás, interjúk, beszédtechnika és felsorolni sem tudom, hogy mi minden volt még! :)

Nekem tényleg csak azzal kellett foglalkoznom, hogy erre a napra készüljek fel! És ez a nap most itt van! Eljött... Mellettem van a szalagom és pötyögök a szervezőktől indulás előtt ajándékba kapott tabletemen. A blogomat írom...

Fáradt vagyok. Próbáltam pihenni tegnap, ahogy a helyi szervezők javasolták, de nem volt könnyű. Csodálatos emberek vesznek körül minket, minden más, mint otthon és olyan emberekkel talákozunk, akiket korábban csak az interneten láttunk. És, amitől még nehezebb, hogy mindehol az esélyekről hallunk. Erről írni sem akartam, és figyelni sem mertem rá, de talán könnyebb, ha leírom. Gondolom, más is látja a kommenteket, de mi itt halljuk is ezt...

Minden fontosabb honlap listázza az esélyeseket. Na tessék, leírtam: én is köztük vagyok! Talán mire ezt olvassátok, már vége is lesz az egésznek, és tudjuk az eredményt is. Én már akkor nagyon boldog leszek, ha be tudok kerülni a top 15-be, hiszen ez egy óriási és csodálatos rendezvény. Ezt tényleg csak itt lehet átérezni.

Nagyon izgulok, de azért most már egy kicsit jobb! :)

Bárhogy is alakul, nagyon örülök, hogy itt lehetek, nem bántam meg semmit - talán csak hogy egy kicsit még jobban koncntrálhattam volna a felkészülés alatt... ;-)

Mindenkinek nagyon hálás vagyok a segítségéért. Ígérem, mindenkit név szerint le is fogok írni, de most mennem kell! Kérlek, hogy szorítsatok értem! :-)

Lányok, mindenkinek javaslom, hogy jelentkezzen erre a versenyre, mert ezt nem szabad kihagyni! Bárhogy is alakul egy pár óra múlva, életem egyik legjobb döntése volt.
 
Puszi,
Brigi

2013. december 2., hétfő

Egy szépségkirálynő tapasztalásai 3.

Egy verseny, ahogy egy szépségkirálynő Ötvös Brigi (Miss International Hungary 2013) látta.

Ígértem nektek a kis személyes beszámolómat a Miss International Hungary felkészítő táboráról. Tudni kell, hogy ritka alkalmak egyikében volt szerencsénk, mivel 24 lány egy hétig "összezárva" szülhet némi konfliktust, azonban nálunk némi kisebb, szúrósabb megjegyzésen kivül nem volt más. Nagyon jó csapat alakult ki, sok barátság szövődött! Tulajdonképpen ezért is már megérte elmenni a versenyre. Rengeteget nevettünk, szòrakoztunk így talán nem sértek meg senkit azzal, hogy ha azt mondom, hogy nem igazán éreztük a versenyekkel járó feszültséget. :) :)

Augusztus 24-én költöztünk be a Griff Hotelbe. Az üdvözlések és a kicsomagolás után egyből volt
egy állóképesség felmérés, amin jobban elfáradtunk mint egy 1 órás edzésen.. :) Németh Dorottya kétszeres fitness világbajnok tartotta nekünk a kardio és alakformáló intervall edzéseket, ami nagyon kemény volt! Gondoljatok bele, hogy a  kb. 15 perces állapotfelméréstől kifulladtunk, milyenek lehettünk az éhgyomros kora reggeli intervall edzések után! :D úgy hiszem mondanom sem kell.. :)
Dorci edzésein kívül volt még szerencsénk kipróbálni a Speedfitness edzésformát, gyógytornás nyújtó gyakorlatokat Szentiványi Ritával, a squasht és, hogy milyen órákat tart Rippel Feri!

Az edzések mellett a mentális képességekre is nagy hangsúlyt fektettünk. Sok kommunikációs óránk volt, ahol azt kellett megtanulni, hogyan kell helyesen kommunikálni, mire kell odafigyelni a testbeszédnél, saját véleményedet kellett kifejtened az adott témában és ez mellett különösen fontos volt, hogy tanuljuk az angol nyelvet. Két csoportra osztottak minket így eldöntve azt ki mennyire tud angolul, és tudásunkhoz mérve foglalkoztak velünk. Stresszesek voltak ezek az órák.. kemény kritikákat kaptunk, sok utasítást, hasznos tanácsokat, hogy mit hogyan csináljunk mikor prezentálunk. Nagyon fontos volt, hogy mennyire vagyunk talpraesettek és önállóak mivel a nemzetközi döntőn is egyedül kell helytállni és méltón képviselni Magyarországot!
A tábor alatt 3 alkategória volt. A Miss Internet ami közönségszavazás volt, ami azt jelentette, hogy a képeket amiket feltölttünk a hivatalos oldalra minél több like-ot kellett kapnia. A szavazások végén összesítették ezeket a számokat és így lett meg a győztes. A másik kettő a Miss Talent és a Miss Bikini.

A Miss Talent elég nagy fejtörést okozott sokaknak - engem is beleértve. Többen voltunk úgy, hogy semmi ötletünk nem volt mivel kellene bemutatkoznunk. Voltak akik táncoltak, volt aki verset szavalt, nyelvtörőket mutatott be, különböző nyelven mutatkozott be. Én úgy éreztem, hogy nem próbálkozom meg azzal, hogy betanulok valami koreográfiát hiszen nem tanultam táncolni. Így én egy kis érdekességgel készültem. Bemutattam milyen is a Hahota Jóga. :) Már a neve is érdekes és vicces :) Kicsit izgultam, hogy hogyan fogják fogadni az előadásomat de szerencsére pont azt eredményezte amit szerettem volna. :) Olyan gyakorlatokat végeztettem el a zsűri tagjaival, amiket az ilyen csoportfoglalkozásokon végezni szoktak. Viccesek voltak, hogy nevettek saját magukon és így mindenkiből előtört :) Én nagyon szeretek nevetni, mosolyogni így szerintem nagyon jó dolog a hahota jóga aminek a lényege, hogy elfeledjük a mindennapi gondjainkat.

Gábor Ingrid győztes száma:


és...
Ziszidisz (akkor még Horváth) Gréta győztes videója:


És a harmadik megmérettetés ami elég fontosnak ígérkezett a Miss Bikini volt. Az alak, a test az egyik legfontosabb az ilyen versenyen. Az esztergomi strandfürdő telis tele volt a pihenni és kikapcsolódó emberekkel így még közönségünk is volt. 2 forduló volt. Az elsőnél válaszolni kellett vagy Tokár Tomi kérdésére vagy Szunai Linda kérdésére. A második kör már csoportos volt amikor egymás mellé állítottak minket és ment az összehasonlítás. Kritikus szemek pásztáztak minket, majd megszületett a döntés, hogy a mi kis szőke démonunk Réka lett Miss Bikini. Jó érzés volt, hogy második lettem mert adott egy kis önbizalmat, hogy hátha felkerülök a dobogóra. :)

A Miss Talent 2 győztese Gábor Ingrid, aki ámulatba ejtett mindenkit a hajlékonyságával és profizmusával, a másik győztes pedig a mi édes, szeretetteljes menyasszonykánk, aki most már feleségként tündöklő Zizidisz Gréta volt. Személyesen készített videójával nyert mely mindenkit megérintett, mert rólunk versenyzőkről szólt.
Most felidézve ezeket a pillanatokat elkezdtek hiányozni a táborban töltött napok. Olyan jókat szórakoztunk a party buszunkkal ami szállított minket mindenhová. Mikor retro party volt az esztergomi napunk után.
Miközben írtam a blogot végignéztem a táborról készített videókat mert félő volt, hogy elfelejtek valamit... olyannyira jó érzés volt, hogy könnyes szemmel néztem végig némelyiket. Óriási élményekkel, csupa jó emlékkel gazdagodtunk. Én úgy gondolom kellenek az ilyen emlékek az ember életében, hogy majd idősebb korunkban visszagondolva jókat nevethessünk. :):):)

Augusztus 31. A nap ami után nekem speciel felfordult az egész életem. 180°-os fordulatot vett velem minden... de ne szaladjunk ennyire előre!

Az utolsó nap a táborban... csupa felfordulás, mindenki izgatott, ideges, fel-alá rohangál. Megtöltöttük élettel a Corinthia Hotel első emeletét. Markó Róbert volt a koreográfusunk. Nem sokszor látni olyan embert aki rajong a munkájáért. A Robi pont ilyen. Önbizalmat adott nekünk, ahogyan megtanította ki hogyan, merre, mikor menjen. Végig ott volt velünk a backstage -ben és biztatott vagy leszidott minket, ha valamit nem jól csináltunk vagy késtünk. Rend, fegyelem volt kérem szépen! ;)
A hajunk elkészítését az egész tábor alatt a HairCut Salon & More, Ligetvári Zsolt mesterfodrász csapata biztosította. Profi szakemberekkel volt dolgunk, mind a fodrászoknál mind a sminknél ahol Fábián Éva sminkeseinek kezei alatt szépültünk! A versenyre az estélyi ruhákat a Halász Éva esküvői szalon biztosìtotta az ékszer támogató a Caprice volt.

Amint elkezdődött a verseny az izgalom a tetőfokára hágott... nagyon izgultunk. Beszélnünk kellett angolul és ráadásul csak 12-en jutnak be a végső megmérettetéshez.
Megnyugodtam mikor elsőnek szólítottak a Top 12be. Öröm volt látni,hogy a kis családom és a legjobb barátnőm ott szurkoltak nekem!! ♥
Mikor túléltem a színpadon való beszélgetést megnyugodtam, végre most már rajtuk áll a döntés, nehéz dolguk lesz.


Aztán jött az eredményhirdetés mindenki a színpadon, izgatottak voltunk és kimerültek. Majd egyszer csak mondták a nevem, hogy én lettem a közönségdíjas! Én úgy meglepődtem, hogy a szalagért is elfelejtettem odamenni. :) Miután megtörténtek a különdíjak kiosztásai jött a végeredmény. Nagyon izgultunk ezt úgy hiszem elmondhatom mind a 12 lányról. Kihirdették a harmadik helyezettet, majd a másodikat és már az ájulás kerülgetett, hogy vagy mindent vagy semmit...és kimondták a nevem. Azt se tudtam, mi történik. Szembenéztem nővéremmel és könnybe lábadt a szemem.. majd jött a sírás mikor a tavalyi gyönyörű királynő a fejemre tette a koronát. El nem tudom mondani mit éreztem, mennyire boldog voltam. Mindenki nekem örült, sikerült amit szerettem volna! Ott voltak a szeretteim a legnagyobb támogatóm és biztatóm az én legjobb barátnőm, Kupi Adrienn!♥♥

Nagyon meg voltam illetődve, mikor lehívtak a színpadról és azt mondták beszéljek, mondjam el mit érzek, mik a terveim a jövőre nézve. Nagyon boldog voltam! Alig bírtam elaludni. :)
Szeretném megköszönni, hogy olvassátok a blogomat! A mai olyan érzéseket szabadított fel bennem, hogy új erőre kaptam. A következő írásombam szó lesz a felkészülésemről és annak nehézségeiről.

Tartsatok velem továbbra is és ünnepeljétek meg ádvent első vasárnapját!! ♥☆

Puszi,
Brigi

A Miss International Hungary marketing stratégiáját a CT Consulting Kft készítette el.